Düzce Merkez Ticaret Meslek Lisesinde Girişimcilik ve Kariyer Günleri Paneli
Düzce Ticaret ve Sanayi odası Koordinatörlüğünde faaliyet gösteren TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu ile Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleştirilen “Liselerde Girişimcilik ve Kariyer Günleri” projesinin altıncı paneli 28.03.2013 tarihinde Düzce Merkez Ticaret Meslek Lisesinde yapıldı.Düzce Merkez Ticaret Meslek Lisesinde Girişimcilik ve Kariyer Günleri Paneli
Düzce Ticaret ve Sanayi odası Koordinatörlüğünde faaliyet gösteren TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu ile Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde gerçekleştirilen “Liselerde Girişimcilik ve Kariyer Günleri” projesinin altıncı paneli 28.03.2013 tarihinde Düzce Merkez Ticaret Meslek Lisesinde yapıldı.
Panele öğrencilerin yanı sıra, Düzce Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Saim Yılmaz, Okul Müdürü Mehmet Çelebi, Değerli Öğretmenler, TOBB Düzce İL Kadın Girişimciler Kurulundan; Başkan Yasemin Karslıoğlu, Başkan Yardımcısı İlayda Güngör Baray, İcra Kurulu Üyesi Zeynep Seda Çavuş katıldılar.
Açılış konuşmasını TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Karslıoğlu’nun yaptığı panele konuşmacı olarak; Düzce Damla Gazetesi İmtiyaz Sahibi Gazeteci Asu Beşer Karpuz, TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcısı ve Düzce Kent Konseyi Meclis Üyesi Melek Çağatay, Orent Orman Ürünleri Makina San. Tic. Ltd. Şti. Ortağı ve Şirket Müdürü Mustafa Çağatay katıldılar.
Asu Beşer Karpuz konuşmasında; küçük yaşlarda hedeflediği gazetecilik hayalinden bugünkü Düzce Damla Gazetesi İmtiyaz Sahipliğine uzanan başarılı girişimcilik öyküsünün yanı sıra basında meslek etiğine vurgu yaparak gazeteciliğin avantaj ve dezavantajlarını anlatıp öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
Melek Çağatay konuşmasında; Türkiye’de ilklere imza atan babasının emek, dürüstlük ve yenilikçilik ilkesiyle sürdürdüğü 55 yıllık girişimciliğini örnek göstererek, babasından devraldığı itibar ve ilkelerle firmanın sürdürülebilirliği ve markalaşması yönünde verdiği mücadeleyi anlattı. Çağatay, ticari hayatta güvenilirliğin, ar-genin ve marka olmanın önemine vurgu yaparak, öğrencilere girişimcilik, kadın girişimciliği ve girişimcilere verilen desteklerden bahsederek tavsiyelerde bulundu.
Mustafa Çağatay konuşmasında; denizcilik sektöründe geçen 15 yılda Dünyanın çeşitli yerlerinde gördüğü kültürler ve edindiği tecrübeleri kendi analitik düşünce tarzıyla sentezlediği bakış açısı ile makine sektörüne geçişini anlattı. Ticari hayatında yaşadığı örnek olayları samimi bir dille anlatan ve öğrencilerin ilgi odağı olan Mustafa Çağatay adeta öğrencilere hayat dersi verdi.
Panel, konuşmacılara hediye takdim edilmesiyle sona erdi.